Hva er propionsyre?

Propionsyre, også kjent som metyleddiksyre, er en kortkjedet mettet fettsyre.

Den kjemiske formelen for propionsyre er CH3CH2COOH, CAS-nummeret er 79-09-4, og molekylvekten er 74.078

Propionsyre er en fargeløs, etsende oljeaktig væske med skarp lukt.Propionsyre er blandbar med vann, løselig i etanol, eter og kloroform.

Hovedbruk av propionsyre: matkonserveringsmidler og mugghemmere.Den kan også brukes som en hemmer av middels viskøse stoffer som øl.Brukes som nitrocelluloseløsningsmiddel og mykner.Det brukes også til fremstilling av nikkelpletteringsløsninger, tilberedning av matsmaker og fremstilling av medisiner, plantevernmidler og soppdrepende midler.

1. Matkonserveringsmidler

Anti-sopp- og muggeffekten til propionsyre er bedre enn benzosyre når pH-verdien er under 6,0, og prisen er lavere enn for sorbinsyre.Det er et av de ideelle matkonserveringsmidlene.

2. Ugressmidler

I plantevernmiddelindustrien kan propionsyre brukes til å produsere propionamid, som igjen produserer noen ugressmiddelvarianter.

3. Krydder

I duftindustrien kan propionsyre brukes til å tilberede dufter som isoamylpropionat, linalyl, geranylpropionat, etylpropionat, benzylpropionat, etc., som kan brukes i mat, kosmetikk, såpedufter.

4. Narkotika

I den farmasøytiske industrien inkluderer hovedderivatene av propionsyre vitamin B6, naproxen og Tolperison.Propionsyre har en svak hemmende effekt på soppvekst in vitro og in vivo. Den kan brukes til behandling av dermatofytter.

Håndtering og oppbevaring av propionsyre

Forholdsregler ved drift: lukket drift, styrk ventilasjonen.Operatører må gjennomgå spesiell opplæring og strengt følge driftsprosedyrene.Utstyrt med sikkerhetsutstyr.

Forholdsregler ved lagring: Oppbevares på et kjølig, ventilert lager.Holdes unna brann og varmekilder.Lagertemperaturen bør ikke overstige 30 ℃.Hold beholderen tett lukket.Det bør oppbevares adskilt fra oksidasjonsmidler, reduksjonsmidler og alkalier.


Innleggstid: 25. juli 2022