Hva er propylenglykol?

Propylenglykol er en organisk forbindelse med den kjemiske formelen C3H8O2, som er blandbar med vann, etanol og ulike organiske løsemidler.Propylenglykol er en fargeløs viskøs væske under normale forhold, nesten luktfri og litt søt.Molekylvekten var 76,09.

PropylenglykolPropylenglykol (2)

Propylenglykol egenskaper og stabilitet

1. Brannfarlig væske.Den er hygroskopisk og korroderer ikke metall.

2. Giftighet og irritasjon er svært liten.

3. Finnes i tobakksblader og røyk.

Bruk av propylenglykol

Propylenglykol kan brukes som fuktighetsbevarende middel i kombinasjon med glyserin eller sorbitol i kosmetikk, tannkrem og såpe.I hårfarger brukes det som et fuktighets- og utjevningsmiddel, som et frostvæske, samt i cellofan, mykner og farmasøytisk industri.

(1) Propylenglykol er et viktig råmateriale for umettede polyestere, epoksyharpikser, polyuretanharpikser, myknere og overflateaktive stoffer, og mengden som brukes i denne forbindelse utgjør omtrent 45 % av det totale forbruket av propylenglykol.For overflatebelegg og armert plast.

(2) Propylenglykol har god viskositet og hygroskopisitet, og er mye brukt som hygroskopisk middel, frostvæske, smøremiddel og løsemiddel i næringsmiddel-, farmasøytisk og kosmetisk industri.

(3) I næringsmiddelindustrien reagerer propylenglykol med fettsyrer for å danne propylenglykolfettsyreestere, som hovedsakelig brukes som matemulgatorer;propylenglykol er et utmerket løsningsmiddel for krydder og pigmenter.På grunn av dens lave toksisitet brukes den som løsemiddel for krydder og matfarger i næringsmiddelindustrien.

(4) Propylenglykol brukes ofte i farmasøytisk industri som løsemiddel, mykner og hjelpestoff for fremstilling av ulike salver, og som løsemiddel for blandingsmidler, konserveringsmidler, salver, vitaminer, penicillin osv. i farmasøytisk industri.

(5) Fordi propylenglykol har god gjensidig løselighet med ulike dufter, brukes den også som løsemiddel og mykner for kosmetikk, etc.

(6) Propylenglykol brukes også som fuktighetsgivende middel for tobakk, mugghemmer, smøreolje for matvareutstyr og løsemiddel for matmerkingsblekk.

(7) Vandige løsninger av propylenglykol er effektive frostvæskemidler.Brukes også som tobakksvætemiddel, mugghemmer, fruktmodningskonservering, frostvæske og varmebærer, etc.


Innleggstid: 27. oktober 2022